Teplosituace

Společnost TEREA Cheb s.r.o.
je nucena v důsledku energetické krize
opětovně navýšit ceny tepla pro rok 2022.

Vážení zákazníci, odběratelé tepla,

dovolte nám informovat Vás o dalším vynuceném nárůstu ceny tepla pro rok 2022, a to ve všech lokalitách naší působnosti. Energetická krize, která zasáhla celou Evropu již v minulém roce, se bohužel nevyhnula ani naší společnosti. Dosud výhodná a zavedená strategie nákupu plynu, díky které bylo možné v minulých letech nakupovat plyn za velmi příznivé ceny a tím pádem zajišťovat dodávky tepla cenově výhodné pro odběratele, se nedala pro letošní rok zabezpečit.

Situace na trhu s energiemi je v porovnání s minulými lety mimořádná, extrémní a skokový nárůst cen energií nebyl za dobu působnosti společnosti zaznamenán. Důvodů pro navýšení ceny plynu je více a situace na trhu je velmi turbulentní. Cena tepla tak bude odrážet nestálý vývoj na trhu s plynem. 
Lze předpokládat další úpravu ceny v závislosti na vývoji situace na trhu, předpokládáme, že se situace začne pomalu zklidňovat.   

Velmi si vážíme Vaší dlouholeté přízně a spolupráce, o to více nás mrzí, že cena tepla pro rok 2022 vlivem výše uvedených okolností bude zhruba o 70% vyšší než v roce předchozím. Pro průměrnou bytovou jednotku to bude znamenat zaplatit měsíčně za teplo o cca 700 Kč více v závislosti na jeho spotřebě. Alespoň drobným pozitivem zůstává, že cena tepla v roce 2021 se podařila udržet po celý rok na původní úrovni. Současná predikce vývoje ceny plynu pro rok 2023 a roky následující předpovídá pokles jeho ceny. Proto už teď uvažujeme o změně strategie pro nákup energií na další roky, tak, abychom pro Vás mohli zajistit finančně výhodné teplo bez cenových výkyvů, ke kterým v minulosti nedocházelo. Je nutné uvést, že prudké zvýšení ceny tepla v roce 2022 je pouze odrazem prudkého zvýšení ceny plynu nikoliv ostatních fixních nákladů. I přes složitou situaci na trhu s energiemi věříme, že nám zachováte svou přízeň a společně přečkáme toto nelehké období.

V Chebu, 17. ledna 2022